Hírlevél

A második félidőben felőrölte a Kisteleket a HFC

Szoros első játékrész után kiütés

7-1-es sikert aratott az éllovas Hódmezővásárhely a vendég Kistelek ellen a megyei I. osztály 12. fordulójában.

Hazai rohamokkal indult a találkozó, a mérkőzés korai szakaszában teljesen beszorult saját kapuja elé a Kistelek. Kökény Tamásék ugyanakkor sorra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, hol a saját pontatlanságuk okán, hol pedig Keresztes László jóvoltából. A 18. minutumban Sasa Nikutovic közeli kísérletét pedig a kapufa tette ártalmatlanná, mégsem húzta már sokáig a vendég együttes kapott gól nélkül. Két perccel később Tóth József bombagólja törte meg a jeget. (1-0) A találat mindemellett Czeigersmidt Rolnad tanítványaira volt jobb hatással, akik nem vártak sokat az egyenlítéssel. A félidő derekán Lajos Tamás tartott meg egy labdát két védővel szemben a tizenhatos előterében, majd a jobb oldalon érkező Tóth Istvánt játszotta meg, aki a beadással Bárkányi Bencét hozta középen kihagyhatatlan helyzetbe. (1-1) Sőt, az első félóra végén kis híján fordítottak is a kék mezesek, de Lajos ordító ziccerben nem tudta elgurítani a labdát Kovács Krisztián mellett. A 30. percben Szöllősi Ferenc bíró egy rossz mozdulatnál megsérült, ezért helyet cserélt partjelzőjével, Samu Lászlóval. Az új sípmester a megengedett korhatár betöltése miatt még tavaly szeptemberben vonult vissza a játékvezetéstől, most azonban ismét lehetőséget kapott, hogy a pályán belülről felügyelje a szabályok érvényesülését. Így már közvetlen közelből figyelhette, amint nem egész 60 szekundummal a lefújás előtt Kökény Tamás a kapu torkából a hálóba fejelte Szilágyi Norbert beadását. (2-1)

Szünetben hármat cseréltek az eltiltott Bódi Attilát nélkülöző vásárhelyiek, beszállt a küzdelembe Bertók Gábor, Marton Bence és Varga Róbert is. Az újabb találatban mégis a kezdőjátékosok játszottak főszerepet: az 53. percben Szilágyi felívelését Kökény fejelte le az érkező Szabó Dávid elé, a szélső pedig nem hibázta el a ziccert. (3-1) Szinte még fel sem ocsúdtak a vendégek, máris újabb bajba kerültek. Szabó adott remek ütemű passzt a tizenhatosra betörő Nagy András elé, Tóth Tamás pedig több ütemet késve hátulról bokán rúgta ellenfelét. A tizenegyest aztán Szabó helyezte a kapu bal oldalába. (4-1) Ezzel lényegében el is dőlt a három pont sorsa, a folytatásban már csak az volt kérdés, mekkora lesz a differencia. A HFC számos helyzetet dolgozott ki az idő előrehaladtával egyre inkább elfáradó kistelekiek ellen. Végül a csereként beállt Bertók további két, Nikutovic pedig egy alkalommal zörgette meg a vendégek hálóját. (7-1) A mérkőzés utolsó harmadának jellegét jól tükrözi, hogy mindkét félnél lehetőséget kaptak a tartalékkapusok is.

Győzelmével a Hódmezővásárhely tartja hárompontos előnyét a második helyezett, a fordulóban Mártélyon diadalmaskodó Tápé előtt.

Hódmezővásárhelyi FC – Kisteleki TE 7-1 (2-1)
Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Bába Dávid, Samu László).
HFC: Kovács (Vígh 79') – Antal (Varga – a szünetben), Kökény, Tóth J., Kerepeczki (Marton – a szünetben), Szilágyi, Nagy, Nikutovic, Szabó, Maravic (Király 71'), Dordevic (Bertók – a szünetben).
Kistelek: Keresztes (Szatmári 78') – Piacsek, Bosánszki, Bakonyi, Tóth Á., Fodor (Fülöp 72'), Bárkányi, Tóth K. (Tóth T. – a szünetben), Farkas (Béres 64'), Lajos, Tóth I. Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.
Gólszerzők: Tóth J. (20'), Kökény (44'), Szabó (53', 55' – tizenegyesből), Bertók (61', 76'), Nikutovic (89'), ill. Bárkányi (24').
Sárga lap: Szilágyi (28'), Varga (66'), ill. Farkas (12'), Tóth I. (49'), Tóth T. (68'), Bakonyi (70').

Gyürki István, technikai vezető: “Örülünk a győzelemnek. Nem volt szép mérkőzés, de végül sikerült érvényesítenünk a papírformát.”

Czeigersmidt Roland: “Tudtuk, hova látogatunk ezen a hétvégén. Ha az első félidőben lévő két helyzetünkből nem csak az egyiket, hanem mindkettőt értékesíteni tudtuk volna, és így mi vezethettünk volna a szünetben 2-1-re, akkor születhetett volna egy szorosabb eredmény. Hozzáteszem, sikert úgy sem tudtunk volna elérni. Nem azért, mert rosszul futballoztunk volna, hiszen magunkhoz képest az első 45 percben jól játszottunk. De a Vásárhelynél minőségi cserék érkeztek a pályára, és a második játékrészben már nem tudtuk felvenni a ritmust velük. Komoly egyéni hibákból kaptunk gólokat. A hazaiak sikere megérdemelt, csak az arányokkal akadnak problémák. Lehetett volna szorosabb is ez a mérkőzés.”

 

Csongrád Megye
III. oszt

     
1. SÁNDORFALVA SK II 30
2. CSONGRÁD TSE II 27
3. MÓRAHALOM VSE II 25
4. ZÁKÁNYSZÉK KSK 20
5. DÓC KE 18
6. RUZSA KSE 17
7. BALOTA TFC 17
8. ALGYŐ SK II 17
9. KISTELEKI TE 15
10. BORDÁNY SK II 11
11. PUSZTAMÉRGES FMC 9
12. ZSOMBÓ SE II 7
     
     

Házi góllövő lista

1.  Katona Sándor 9
2. Lajos Tamás 3
  Kiss István Ákos 3
 3. Kiszner Antal 2
  Hódi István 2
  Béres István  2
H K Sz Cs P Szo V
week 40 1 2 3 4 5 6
week 41 7 8 9 10 11 12 13
week 42 14 15 16 17 18 19 20
week 43 21 22 23 24 25 26 27
week 44 28 29 30 31

Következő mérkőzés

Nincsenek események