Hírlevél

Lélektanilag is fontos győzelmet aratott a HFC

A bajnokság 18. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC játékával nem kápráztatta el ugyan a közönséget, de így is könnyedén aratott fölényes győzelmet az utolsó helyre visszaesett, egykoron szebb napokat is megélt Kisteleki TE ellen.

 

A vásárhelyieknél négy játékosát is nélkülözni kényszerült Lóczi István vezetőedző, hiszen az előző fordulóban, Csanádpalotán kiállított Marton Bence egy-, Bernát Péterpedig két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg Rácz Dezső begyűjtötte ötödik sárga lapját, a csapatkapitány, Antal Krisztián pedig sérülés miatt nem játszhatott. Nem volt a kezdőcsapatban Hatvani József sem, aki a héten több edzést kihagyott, így csak a cserék közé jelölte edzője. A HFC tehát a korábbiakhoz képest igen felforgatott összeállításban lépett pályára. A kistelekiek az esélytelenek nyugalmával, de elszántan készülődtek és jó humorérzékkel megjegyezték, hogy a tavaszi szezonban még pont nélküli két csapat küzdelméből akármi is lehet.

Az első húsz perc jelentős hazai fölényt hozott, de a vendégek portásának ennek ellenére csak néhány gyenge lövést és fejest kellett hárítania, míg a kistelekiek alig-alig jutottak el a vásárhelyi kapu közelébe. Az első komoly helyzet a 18. percben alakult ki, amikor Nagy András jobb oldali beadását Szalkai kapus Konc Adrián elé ütötte, de a vásárhelyi támadó fölé lőtt. A 21. percben góllá ért a hazai fölény, Varga Máté szögletétVarga Róbert tovább fejelte és Nagy András 10 méterről, félfordulattal lőtt a védők között a kapuba, 1-0. Alig negyedóra elteltével tovább nőtt a vásárhelyiek előnye, amikor egy kapu elé ívelésre Szalkai kapus kimozdult, ezt azonban Gera László nem vette észre és az üresen maradt kapuba fejelt, 2-0. Három perccel az első játékrész vége előtt tetszetős támadásból növelte előnyét a hazai együttes. Kökény indította Varga Mátét, akinek beadását Konc Adrián Varga Róbert elé tálalta és a rutinos középpályás 6 méterről lőtt a léc alá, 3-0.

Óriási hazai helyzettel kezdődött a második félidő, Szabó Márk beadására Grósz Márk hatalmas lendülettel érkezett, de lábáról mellé szállt a labda, miközben az ezúttal középpályást játszó labdarúgó nekicsúszott a kapufának, de rövid ápolás után visszatért a pályára. Az 52. percben Kerepeczki beadását Varga Máté lőtte a kapufára. A folytatásban is a vásárhelyiek akarata érvényesült, de előre játékukban rengeteg hiba csúszott. Az 58. percben Varga Máté szerzett labdát a kisteleki térfél közepén, majd önzetlenül Konc Adrián elé játszott, aki ezúttal már nem hibázott, 4-0. A végeredményt a csereként beállt Hatvani József állította be, akinek 14 méteres lövésébe Szalkai kapus még beleért ugyan, de hárítani nem tudott, 5-0.

Hódmezővásárhelyi FC – Kisteleki TE 5-0 (3-0)

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Szeles Á.
HFC: Vasas – Szabó M. (Huszár L. 80.’), Kökény, Tóth J., Jesenszki – Kerepeczki – Nagy A. (Keller Z. 62.’), Varga R., Grósz M. (Huszka M. 78.’) – Varga M. (Király D. 82.’), Konc A. (Hatvani J. 66.’). Vezetőedző: Lóczi István.
Kistelek: Szalkai – Bárkányi B. (Papp D. 56.’), Bakonyi, Bosánszki M., Tóth Á. (Lajos T. 55.’) – Koncz R., Kispál, Rácz G., Gera L. (Piacsek 38.’), Fődi B. – Farkas Á. (Getyinás 62.’). Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.
Gólszerzők: Nagy András (21.’), Gera László (35.’ öngól), Varga Róbert (42.’), Konc Adrián (58.’), Hatvani József (88.’).

Lóczi István: “A látottak alapján szerintem az eredmény reális, remélem, hogy ezzel elindulunk felfelé. Lélektanilag nagyon kellett egy ilyen arányú győzelem a csapatnak.”

Czeigersmidt Roland: “Nem mi voltunk az esélyesek, ráadásul az első félidőben olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy ekkora különbség, mint amelyet az eredmény mutat, nem volt a két csapat között.”

Ifjúságiak: Hódmezővásárhelyi FC – Kisteleki TE 12-1 (5-0)

Csongrád Megye
III. oszt

     
1. SÁNDORFALVA SK II 30
2. CSONGRÁD TSE II 27
3. MÓRAHALOM VSE II 25
4. ZÁKÁNYSZÉK KSK 20
5. DÓC KE 18
6. RUZSA KSE 17
7. BALOTA TFC 17
8. ALGYŐ SK II 17
9. KISTELEKI TE 15
10. BORDÁNY SK II 11
11. PUSZTAMÉRGES FMC 9
12. ZSOMBÓ SE II 7
     
     

Házi góllövő lista

1.  Katona Sándor 9
2. Lajos Tamás 3
  Kiss István Ákos 3
 3. Kiszner Antal 2
  Hódi István 2
  Béres István  2
H K Sz Cs P Szo V
week 40 1 2 3 4 5 6
week 41 7 8 9 10 11 12 13
week 42 14 15 16 17 18 19 20
week 43 21 22 23 24 25 26 27
week 44 28 29 30 31

Következő mérkőzés

Nincsenek események