Hírlevél

Az UTC ellen kezdené meg hadjáratát a Kistelek

Vasárnap délután az UTC-t fogadja a Kistelek, a találkozón Czeigersmidt Roland tanítványainak létfontosságú lenne egy bravúrgyőzelem a kiesés elleni küzdelem okán, míg az újszegediek a bajnoki címért folytatott versenyben tarthatnák a lépést riválisaikkal egy esetleges siker révén.

 

Ősszel a megyei élvonal nagymenőjévé emelkedett az UTC, miközben a Kistelek mindössze az eddig győzelem nélkül álló Nagymágocsot előzi meg a bajnokságban. A két gárda augusztusi összecsapásán 2-0-ra nyertek Dürgőék, az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a két találatot szerző Végh Ariel és Bernát Péter sem tartozik már az együttes keretéhez, hasonlóan több, korábban meghatározónak számító játékoshoz. A télen Major László is távozott, a tréner helyét a futsal NB I-ben szereplő alakulatot irányító Brinszky Adrián vette át játékos-edzőként. A tavasz egyik nagy kérdése lesz tehát, milyen produkció várható az újjászületett UTC-től. Ami biztos, hogy a Kistelek hazai közegben eddig megbízhatóbb teljesítményt nyújtott, lévén, nyolc pontjából hetet is saját pályáján gyűjtött be az október óta Czeigersmidt Roland által irányított alakulat.

Minden pont számít Kisteleken

A vasárnapi pályaválasztónál inkább a távozókról szólt a téli átigazolási időszak, mint az érkezőkről. Zámbori Gábor Mórahalomra, Lévai Mihály Csongrádra, Rácz Zoltán pedig Tápéra szerződött, helyükre a sándorfalvi Koncz Róbertérkezett, igaz, ő egyből góllal mutatkozott be a SZVSE ellen 2-1-re elveszített bajnokin. Érdemes megállni egy pillanatra a szegedi vasutasnál, a két együttes augusztusi odavágóját ugyanis a Szeged 2011-től elcsábítottFarkas Ádám döntötte el csodaszámba menő találatával. A támadó az ősz folyamán aztán alig három meccsen lépett pályára, a hétvégén azonban hosszú kihagyás után ismét a szakmai stáb rendelkezésére áll majd. Szüksége is lesz egy jó képességű csatárra a kistelekieknek, akiknek, ha bent szeretnének maradni a megyei élvonalban, minden esélyt meg kell ragadniuk a pontszerzésre. „A jelenlegi helyzetben csak a győzelem elfogadható a számunkra, még akkor is, ha a harmadik helyezett UTC látogat hozzánk. Ennek szellemében fogunk vasárnap kifutni a gyepre, mindenképpen nyerni szeretnénk” – árulta el a SZEGEDma.hu-nak Czeigersmidt Roland edző, aki 2011-ben még bajnoki címre vezette az együttest.

A tisztes helytállásra törekszik az UTC tavasszal

Sokan féltették az ősszel még brillírozó újszegedieket, miután a gárda kerete komoly mértékben kicserélődött a tél folyamán. Fontos játékosok távoztak, így Ondrejó Tamás(Tisza Volán), Szűcs Dániel, Végh Ariel (mindkettő Orosháza), Bernát Péter, illetveKerepeczki Csaba (mindkettő HFC). Ők együttesen 31 gólt szereztek az első 15 fordulóban, a klub össztermésének több mint felét. Helyükre Kazi László és Puhalák Nimród érkezett a Tisza Volántól, illetve Bálint Dániel Sándorfalváról, az egykor Makón szereplő Bánóczki Dániel pedig újrakezdte a labdarúgást. A legnagyobb fogás ugyanakkor minden bizonnyal a SZVSE-t elhagyó Hegyesi Zsolt, aki a futsalcsapatban már évek óta bizonyítja tehetségét, de a gyengélkedő vasutasból is felfelé lógott ki az ősz során. Arról nem is beszélve, hogy maradtak még az UTC keretében olyanok, akik képesek lehetnek lendíteni a társaság szekerén, mint például Gajdacsi Mátyás, aki mesterhármasával szinte egymaga intézte el egy hete a félidőben még kettővel vezető Csanádpalotát.

„Nyugodtabb a légkör nálunk tavasszal, az elsődleges célunk, hogy jó hangulatban játsszuk végig a szezont. Figyelnünk kell a futsalra is, hiszen párhuzamosan kell szerepelnünk mindkét fronton egészen júniusig, és ennek megfelelően készülünk a meccseinkre. Különösebben nem foglalkozunk azzal, ki az aktuális ellenfelünk, találkozhatunk az elsővel, vagy akár az utolsóval, mindig a maximumra fogunk törekedni” – fogalmazott portálunknak Brinszky Adrián játékos-edző.

A Kisteleki TE várható összeállítása: Szalkai – Gera, Piacsek, Bakonyi, Rostás, Bárkányi, Koncz, Bosánszki, Kispál (Lajos), Fődi, Farkas Á.

Az Ujszegedi TC várható összeállítása: Béry – Balogh, Bálint, Bilics, Szentes Bíró, Puhalák, Mészáros Z., Bánóczki, Hegyesi, Dürgő, Gajdacsi.

Így játszottak a csapatok a 16. fordulóban:

Szegedi VSE – Kisteleki TE 2-1 (1-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Telek András (Zahorán János, Görgényi András).
SZVSE: Pluhár – Olajos (Tanács 85’), Báló M., Fülöp, Nagypál, Papp Á. (Mácsai 58’), Busa, Simon (Németh 65’), Szántó, Törköly (Kiss 50’), Bagi (Szabó 87’). Vezetőedző:Berki István.
Kistelek: Szalkai – Bakonyi, Rácz, Bárkányi (Papp D. 68’), Tóth, Bosánszki, Rostás, Lajos (Getyinás 65’), Gera (Kispál 46’), Koncz (Zuh 60’), Fődi. Vezetőedző:Czeigersmidt Roland.
Gólszerzők: Bagi (24’), Kiss (83’), ill. Koncz (35’).

Ujszegedi TC – Csanádpalota FC 3-2 (0-2)
Újszeged, Kertész utca. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Orosz Kornél, Minda Gábor).
UTC: Béry – Balogh, Bálint, Bilics, Szentes Bíró, Puhalák, Mészáros T. (Kazi –a szünetben), Bánóczki (Brinszky 79’), Hegyesi, Dürgő, Gajdacsi. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Csanádpalota: Potoret – Boros, Varga, Luculescu, Gabor, Corbu, Cotuna, Veréb, Lakatos, Siclovan, Piue (Erdélyi 62’). Vezetőedző: Lakatos Rudolf.
Gólszerzők: Gajdacsi (61’, 67’, 74’), ill. Piue (3’), Luculescu (9’).

Csongrád Megye
III. oszt

     
1. SÁNDORFALVA SK II 30
2. CSONGRÁD TSE II 27
3. MÓRAHALOM VSE II 25
4. ZÁKÁNYSZÉK KSK 20
5. DÓC KE 18
6. RUZSA KSE 17
7. BALOTA TFC 17
8. ALGYŐ SK II 17
9. KISTELEKI TE 15
10. BORDÁNY SK II 11
11. PUSZTAMÉRGES FMC 9
12. ZSOMBÓ SE II 7
     
     

Házi góllövő lista

1.  Katona Sándor 9
2. Lajos Tamás 3
  Kiss István Ákos 3
 3. Kiszner Antal 2
  Hódi István 2
  Béres István  2
H K Sz Cs P Szo V
week 40 1 2 3 4 5 6
week 41 7 8 9 10 11 12 13
week 42 14 15 16 17 18 19 20
week 43 21 22 23 24 25 26 27
week 44 28 29 30 31

Következő mérkőzés

Nincsenek események